Andere manier van filmen toepassen.

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 10:54

Tegenwoordig worden er heel veel filmpjes gefilmd d.m.v. POV-filmen. Hoe gaat dat in zijn werking? En is dat een idee voor een nieuwe stap?

Eerst werden filmpjes gemaakt met de "normale" positie. Nu denk je wellicht wat bedoeld hij met een normale positie. De "normale" positie is het standaard filmen. Iemand heeft een camera in zijn hand en filmt iets anders. Tegenwoordig zijn er ook steeds andere methoden waarop je iets vast kunt leggen. Met name POV-filmen wordt erg vaak gebruikt bij bijvoorbeeld het fietsen, autorijden, surfen etc. 

 

POV? Wat is dat? POV betekent in het Engels Point-Of-View. Dat wil zeggen dat je een camera bovenop je hoofd plaatst en zo kun jij andere mensen met je mee laten kijken zoals jij iets meemaakt. Wanneer iemand aan het fietsen is en diegene heeft zo'n filmpje gemaakt, dan voelt het net alsof jij, de kijker, aan het fietsen bent. Kort gezegd: Je leeft nog meer mee met het moment. 

 

Om nog meer de beleving te kunnen delen met de kijkers wil ik deze manier van filmen ook toepassen binnen mijn bedrijf en op YouTube. Wel ben ik heel erg benieuwd naar de mening van jullie als bezoekers/kijkers. Laat daarom een stem achter via de onderstaande poll! 


POV-filmpjes zijn een goed idee


«   »